Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap in het behalen van je rijbewijs. Het is niet alleen belangrijk om te leren rijden, maar het kiezen van de verkeerde rijschool kan je duur komen te staan…

In dit artikel leggen we alles uit over de beste rijscholen van Amsterdam. Check ook de video hoe je de beste rijschool van jouw regio kan vinden.

Hoe worden de beste rijscholen van Amsterdam gekozen?

Een goede rijschool moet natuurlijk goede resultaten halen. Vandaar dat we de beste rijscholen van Amsterdam natuurlijk op basis van behaalde resultaten hebben gekozen. Dat doen we op basis van slagingspercentage. 

Als we dan praten over slagingspercentages, wat denk je dat het landelijk gemiddelde is van alle cursisten die in één keer en zelfs met een herexamen het praktijkexamen halen? Wat denk je, 80% of 60%? Het ligt zelfs veel lager! Het landelijk gemiddelde is 48,6! Dat is minder dan de helft… Reden genoeg om te zorgen dat je een rijschool uitzoekt die jou hierbij kan helpen.

Met de tool CBR rijschoolzoeker kunnen we precies zien per regio welke slagingspercentages de rijscholen hebben behaald in de afgelopen periode. 

We hebben de volgende instellingen gebruikt om de lijst van de beste rijscholen van Amsterdam samen te stellen:

  • Plaats is Amsterdam +10 kilometer
  • Lesvoertuig is auto;
  • Klik op sorteren, selecteer ‘ Slagingspercentage hoog – laag”, zodat de rijscholen met hoogste slagingspercentages bovenaan staan;
  • Filter op minimaal 25 afgelegde examens in de afgelopen periode (dan weet je dat ze constante kwaliteit kunnen leveren).

Dan krijg je deze lijst van de beste rijscholen!

beste rijscholen amsterdam, beste rijschool amsterdam, beste rijscholen van amsterdam

1. Amsterdamse Verkeersopleidingen

Locatie: Amsterdam

Gemiddeld slagingspercentage: 84%

Aantal afgenomen examens: 235

Over Amsterdamse Verkeersopleidingen:

“Amsterdamse Verkeersopleidingen is dé Autorijschool in Amsterdam dichtbij de CBR-locatie. Onze kandidaten leren het autorijden aan de hand van een beproefd concept in hun eigen tempo. Alle onderdelen worden uitgelegd en daarna vindt er een opbouw plaats waarbij de leerling steeds wordt uitgedaagd door moeilijkere locaties op te zoeken.

Van een makkelijke locatie in het begin naar een drukker en dus moeilijkere locatie aan het einde van de les. De vorderingen worden bijgehouden op de leskaart. Zo weet de kandidaat steeds waar hij aan toe is. Een van de moeilijkste onderdelen is het verkeersinzicht.

Hoe moet je omgaan met de wisselende verkeerssituaties. Ook hier heeft Rijschool Amsterdamse VerkeersOpleidingen de passende oplossing voor. Resultaat is dat onze leerlingen in 1 keer slagen voor hun rijexamen.”

2. Verkeersschool Nieuw West 

Locatie: Amsterdam

Gemiddeld Slagingspercentage: 83%

Aantal afgenomen examens: 92

Over Verkeersschool Nieuw West: 

Bij Verkeersschool NieuwWest staat de leerling centraal. De instructeurs zijn professioneel en getraind om een gestructureerde aanpak te bieden die rekening houdt met de individuele behoeften en vaardigheden van elke leerling. Dit betekent dat de leerlingen de beste mogelijkheid krijgen om veilig en zelfverzekerd op de weg te rijden. De rijschool biedt moderne voertuigen van hoge kwaliteit die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën om de leerlingen te helpen veilig te rijden.

Maar wat Verkeersschool NieuwWest echt onderscheidt van andere rijscholen, is de individuele aanpak. De instructeurs passen hun lesmethoden aan de specifieke behoeften van elke leerling aan en bieden persoonlijke begeleiding en feedback om hun vaardigheden te verbeteren. Dit helpt de leerlingen om vertrouwen op te bouwen en zichzelf uit te dagen terwijl ze groeien in hun rijvaardigheid.

Kortom, de ultieme rijervaring bij Verkeersschool NieuwWest is er een waarin de leerling centraal staat en waarin professionele instructeurs, moderne voertuigen en een individuele aanpak zorgen voor een veilige en zelfverzekerde rijervaring.

3. Rijschool Right 

Locatie: Amsterdam

Gemiddeld Slagingspercentage: 81%

Aantal afgenomen examens: 36

Over Rijschool Right: 

De Rij-instructeurs van Rijschool Right hebben jaren lang rijles gegeven en behoren tot de beste in het vak.

4. Rijschool Educatie

Locatie: Amsterdam

Gemiddeld Slagingspercentage: 81%

Aantal afgenomen examens: 27

Over Rijschool Educatie: 

Gespecialiseerd in rijles voor autorijbewijs, Theoriecursus en taxi-opleidingen.

mockup premium

Tot €950 besparen op je rijbewijs?

Met VideoRijles.nl Premium ben jij voorbereid op het praktijkexamen
en haal jij het maximale uit ELKE rijles.

5. Rijschool Company

Locatie: Amsterdam

Gemiddeld Slagingspercentage: 81%

Aantal afgenomen examens: 26

Over Rijschool Company: 

Ben je op zoek naar een goede en betaalbare rijschool in Amsterdam of omgeving Amsterdam? Rijschool Company Amsterdam is zeker de beste keuze wanneer je rijlessen wilt volgen.

Met onze professionele, persoonlijke en individuele aanpak behaal je gegarandeerd binnen afzienbare tijd je rijbewijs. Zo kan je met vertrouwen binnen de gewenste periode de weg op.

6. Ryles

Locatie: Amsterdam

Gemiddeld Slagingspercentage: 80%

Aantal afgenomen examens: 46

Over Ryles: 

“Ryles Amsterdam is een autorijschool in Amsterdam met zeer scherpe tarieven voor motorrijlessen, autorijlessen en aanhangwagenrijlessen met een hoog slagingspercentage. Wij hebben een slagingspercentage van 86%. Onze leerlingen krijgen efficiënt les volgens het RIS procedure, waarbij ze in eigen tempo het autorijden leren.

Alle onderdelen worden uitgelegd en beoefend in oplopende moeilijkheidsgraad, waardoor je altijd tegen een uitdaging staat. Van een makkelijke locatie in het begin naar een drukker en dus moeilijkere locatie aan het einde van de les. Onze auto’s zijn voorzien van allerlei hulpsystemen speciaal uitgerust voor leerlingen.De rijlessen worden gegeven in zowel Nederlands, Engels, Duits, Turks en Arabisch.

7. Verkeersschool i -motor

Locatie: Amsterdam Gemiddeld Slagingspercentage: 74% Aantal afgenomen examens: 43 Over Verkeersschool i -motor:  “Bij i-Motor ben je voor het behalen van jouw rijbewijs in Amsterdam aan het goede adres. In onze rijschool kun je zowel autorijles, motorrijles en bromfietsrijles volgen tegen een vaste lage prijs.”

8. Autorijschool Amrit 

Locatie: Amsterdam Gemiddeld Slagingspercentage: 73% Aantal afgenomen examens: 44 Over Autorijschool Amrit:  “Autorijschool Amrit in Amsterdam is een jong en dynamisch bedrijf dat door persoonlijke benadering borg staat voor een gedegen kwalitatieve rijopleiding. Wij leiden u op tot een verkeersveilige, doch vlotte bestuurder. Voor administratieve werkzaamheden maken wij gebruik van een uitgebreid computersysteem, waarmee wij dagelijks in verbinding staan met het CBR, om zo optimaal en efficiënt mogelijk de examenplanning te kunnen voeren.”

9. Autorijschool Erkan 

Locatie: Amsterdam

Gemiddeld Slagingspercentage: 73%

Aantal afgenomen examens: 33

Over Autorijschool Erkan:

Rijschool Erkan biedt sinds 1991 rijopleidingen aan in Purmerend, Zaandam, Amsterdam en omstreken. Onze rijlessen zijn gestructureerd in een persoonlijke en gezellige sfeer, zodat onze leerlingen na het behalen van het rijbewijs zelfstandig de weg op kunnen.

Elke leerling is uniek en wij bieden daarom lespakketten aan die passen bij de leerling zo dat zij het rijbewijs op zijn of haar eigen tempo kunnen behalen. Onze ervaren instructeurs kunnen na enkele rijlessen inschatten hoeveel lessen nodig zijn om het niveau van het praktijkexamen te bereiken.

10. Rijschool Zuid

Locatie: Amsterdam

Gemiddeld Slagingspercentage: 72%

Aantal afgenomen examens: 25

Over Rijschool Zuid: 

Helaas is er geen tekst voor Rijschool Zuid beschikbaar. 

Wil je sneller het rijbewijs halen? Check de andere video’s van dit Youtube kanaal, onze blogs en volg ons op social media. Tot de volgende blog! 

Sneller slagen

Sneller slagen!

Download gratis dit ebook met 9 praktische tips. Maak niet dezelfde fouten als andere cursisten en haal je rijbewijs veel sneller. Met deze tips wordt je binnen no-time een pro achter het stuur!