Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap in het behalen van je rijbewijs. Het is niet alleen belangrijk om te leren rijden, maar het kiezen van de verkeerde rijschool kan je duur komen te staan…

In dit artikel leggen we alles uit over de beste rijscholen van Rotterdam. Check ook de video hoe je de beste rijschool van jouw regio kan vinden.

Hoe worden de beste rijscholen van Rotterdam gekozen?

Een goede rijschool moet natuurlijk goede resultaten halen. Vandaar dat we de beste rijscholen van Rotterdam natuurlijk op basis van behaalde resultaten hebben gekozen. Dat doen we op basis van slagingspercentage. 

Als we dan praten over slagingspercentages, wat denk je dat het landelijk gemiddelde is van alle cursisten die in één keer en zelfs met een herexamen het praktijkexamen halen? Wat denk je, 80% of 60%? Het ligt zelfs veel lager! Het landelijk gemiddelde is 48,6! Dat is minder dan de helft… Reden genoeg om te zorgen dat je een rijschool uitzoekt die jou hierbij kan helpen.

Met de tool CBR rijschoolzoeker kunnen we precies zien per regio welke slagingspercentages de rijscholen hebben behaald in de afgelopen periode. 

We hebben de volgende instellingen gebruikt om de lijst van de beste rijscholen van Rotterdam samen te stellen:

  • Plaats is Rotterdam +10 kilometer
  • Lesvoertuig is auto;
  • Klik op sorteren, selecteer ‘ Slagingspercentage hoog – laag”, zodat de rijscholen met hoogste slagingspercentages bovenaan staan;
  • Filter op minimaal 25 afgelegde examens in de afgelopen periode (dan weet je dat ze constante kwaliteit kunnen leveren).

Dan krijg je deze lijst van de beste rijscholen!

Beste Rijscholen Rotterdam, beste rijscholen van rotterdam

1. Rijschool Hillegersberg 

Locatie: Rotterdam

Gemiddeld slagingspercentage: 86%

Aantal afgenomen examens: 29

Over Rijschool Hillegersberg:

“Een goed begin is ’t halve werk!
Geen tientallen lesauto’s of grote klassikale theorieopleidingen. 100% aandacht daar draait het om! Dat komt de kwaliteit van jouw rijopleiding ten goede. Wij zorgen dat jij op een leuke en vlotte manier je rijbewijs haalt. De rijopleiding wordt verzorgd door een vaste, ervaren en gedreven instructeur. Boek een gratis proefles om daarna een passende opleiding uit te zoeken!“

2. Autorijschool Euro Drive 

Locatie: Berkel en Rodenrijs

Gemiddeld Slagingspercentage: 77%

Aantal afgenomen examens: 44

Over Autorijschool Euro Drive: 

“Wanneer je bij ons in opleiding gaat, kun je rekenen op maatwerk! Niet iedere leerling is namelijk hetzelfde. Wij stellen een lesplan op dat volledig op jou is afgestemd.
Kwaliteit, professionaliteit en de juiste persoonlijke begeleiding zorgen ervoor dat je bij Euro Drive je rijopleiding succesvol afrondt en nog verder gaat!”

3. Autorijschool Arie van Deventer 

Locatie: Krimpen aan den IJssel

Gemiddeld Slagingspercentage: 73%

Aantal afgenomen examens: 41

Over Autorijschool Arie van Deventer:

Denk je erover om je rijbewijs te gaan halen, op de website van autorijschool Arie van Deventer vind je alle informatie betreffende de door ons aangeboden rijopleidingen.

Bij onze rijschool word je op een professionele en persoonlijke manier begeleid bij het behalen van het door jou gewenste rijbewijs.

4. Verkeersschool Patrick Tamerus 

Locatie: Rotterdam

Gemiddeld Slagingspercentage: 72%

Aantal afgenomen examens: 43

Over Verkeersschool Patrick Tamerus: 

“Rijbewijs halen in Rotterdam en omstreken? Kies dan voor autorijschool NXXT! Bij rijschool NXXT haal je op een snelle, goedkope maar ook leuke manier je rijbewijs. Patrick Tamerus is onze instructeur in de regio Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Schiedam en is zeer deskundig en enthousiast. Lessen bij Patrick staat garant voor een prettige leuke tijd. ”

mockup premium

Tot €950 besparen op je rijbewijs?

Met VideoRijles.nl Premium ben jij voorbereid op het praktijkexamen
en haal jij het maximale uit ELKE rijles.

5. Autorijschool “Dylano” 

Locatie: Alblasserdam

Gemiddeld Slagingspercentage: 71%

Aantal afgenomen examens: 70

Over Autorijschool “Dylano”: 

Wij zijn actief in Rotterdam en omgeving en ook de Drechtsteden.Autorijschool Dylano is ook erg trots op het feit dat wij een zeer hooge slagingspercentage hebben. De slagingspercentages kun je bekijken op deze site van het CBR. Tevens heeft Autorijschool Dylano zeer geringe tarieven.

6. Come And Get It

Locatie: Ridderkerk Gemiddeld Slagingspercentage: 69% Aantal afgenomen examens: 26 Over Come And Get It:  “Rijschool Come N Get It – Kwaliteit voor de laagste prijs!”

7. Henk Van Wassenaar 

Locatie: Rotterdam

Gemiddeld Slagingspercentage: 68%

Aantal afgenomen examens: 72

Over Henk Van Wassenaar: 

“Henk van Wassenaar is de autorijschool van Rotterdam in omstreken. Met meer dan 30 jaar ervaring helpen wij je snel en veilig je rijbewijs te halen! Wij geven rijlessen van 50 of 100 minuten en een spoedcursus is ook mogelijk!”

8. Autorijschool Marcel Streefkerk 

Locatie: Bergschenhoek

Gemiddeld Slagingspercentage: 68%

Aantal afgenomen examens: 66

Over Autorijschool Marcel Streefkerk: 

“Rijschool Marcel Streefkerk verzorgt autorijlessen vanuit Lansingerland en directe omgeving. De rijlessen zijn vakkundig opgebouwd en worden zoveel mogelijk op de persoon (maatwerk)afgestemd. Stap voor stap en in een ontspannen sfeer word je voorbereid op je examen, met als doel dat je zelfstandig, vlot en veilig aan het hedendaagse verkeer kan deelnemen. Kies je voor rijschool Marcel Streefkerk dan kies je voor een vakbekwaam instructeur met een hoog slagingspercentage (60-75%) en een scherpe prijs. Heb je last van faalangst? Ook dan ben je bij mij op het juiste adres. Naast gediplomeerd rijinstructeur ben ik ook gecertificeerd faalangst instructeur.”

9. WK Rijopleidingen 

Locatie: Hendrik-Ido-Ambacht

Gemiddeld Slagingspercentage: 67%

Aantal afgenomen examens: 67

Over WK Rijopleidingen:

WK Rijopleidingen is een rijschool gevestigd in Hendrik Ido Ambacht. WK rijopleidingen is opgericht door Wim en Annemarie Kanters. Beide zijn werkzaam bij de rijschool. Wim geeft auto, motor en aanhanger rijles. Annemarie geeft auto rijles en verzorgt de examenplanning.

Per 1 oktober 2022 is Rob Daver ons team komen versterken. Rob heeft ruim 12 jaar ervaring in het geven van rijles. Zijn specialisme is het geven van rijles aan leerlingen met autisme, ADD, ADHD, PDDNOS en faalangst. Wilt u hier meer over weten neem dan direct contact op met Rob (06-43954391)

Het halen van je rijbewijs is een kostbare zaak. Daarom is het kiezen van een goede rijschool van groot belang. Het gaat hier immers om de veiligheid van jezelf (of van uw zoon of dochter) voor de rest van je leven. Daar besteed je toch tijd en aandacht aan!”

10. Rijschool Koers 

Locatie: Poortugaal

Gemiddeld Slagingspercentage: 67%

Aantal afgenomen examens: 63

Over Rijschool Koers: 

“Je wilt je rijbewijs halen en weet niet precies bij welke rijschool je aan moet kloppen.
Bij Rijschool Koers hechten wij waarde aan plezier en deskundigheid.
Onze rijinstructeurs zijn getraind om jou een prettige ervaring te geven en je in stappen te helpen naar het behalen van je rijbewijs.”

Wil je sneller het rijbewijs halen? Check de andere video’s van dit Youtube kanaal, onze blogs en volg ons op social media. Tot de volgende blog! 

Sneller slagen

Sneller slagen!

Download gratis dit ebook met 9 praktische tips. Maak niet dezelfde fouten als andere cursisten en haal je rijbewijs veel sneller. Met deze tips wordt je binnen no-time een pro achter het stuur!