Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap in het behalen van je rijbewijs. Het is niet alleen belangrijk om te leren rijden, maar het kiezen van de verkeerde rijschool kan je duur komen te staan…

In dit artikel leggen we alles uit over de beste rijscholen van Utrecht. Check ook de video hoe je de beste rijschool van jouw regio kan vinden.

Hoe worden de beste rijscholen van Utrecht gekozen?

Een goede rijschool moet natuurlijk goede resultaten halen. Vandaar dat we de beste rijscholen van Utrecht natuurlijk op basis van behaalde resultaten hebben gekozen. Dat doen we op basis van slagingspercentage. 

Als we dan praten over slagingspercentages, wat denk je dat het landelijk gemiddelde is van alle cursisten die in één keer en zelfs met een herexamen het praktijkexamen halen? Wat denk je, 80% of 60%? Het ligt zelfs veel lager! Het landelijk gemiddelde is 48,6! Dat is minder dan de helft… Reden genoeg om te zorgen dat je een rijschool uitzoekt die jou hierbij kan helpen.

Met de tool CBR rijschoolzoeker kunnen we precies zien per regio welke slagingspercentages de rijscholen hebben behaald in de afgelopen periode. 

We hebben de volgende instellingen gebruikt om de lijst van de beste rijscholen van Utrecht samen te stellen:

  • Plaats is Utrecht +10 kilometer
  • Lesvoertuig is auto;
  • Klik op sorteren, selecteer ‘ Slagingspercentage hoog – laag”, zodat de rijscholen met hoogste slagingspercentages bovenaan staan;
  • Filter op minimaal 25 afgelegde examens in de afgelopen periode (dan weet je dat ze constante kwaliteit kunnen leveren).

Dan krijg je deze lijst van de beste rijscholen!

beste rijschool utrecht

1. Autorijschool Mila 

Locatie: Maarssen

Gemiddeld slagingspercentage: 85%

Aantal afgenomen examens: 27

Over Autorijschool Mila:

“Bij Autorijschool Mila staan we voor een optimale en persoonlijke aanpak. We begeleiden je in een prettige en ontspannen sfeer, waarbij het uiteindelijke doel altijd centraal staat, namelijk het behalen van je rijbewijs! We zorgen ervoor, dat je straks niet alleen je rijbewijs behaalt, maar ook zorgen wij ervoor dat je een goede, verstandige bestuurder wordt, zodat je verantwoordelijk en veilig aan het verkeer kunt deelnemen.“

2. Autorijschool Bryan 

Locatie: Maarssen

Gemiddeld Slagingspercentage: 81%

Aantal afgenomen examens: 110

Over Autorijschool Bryan: 

“Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst. Wij hebben al ruim ruim 26 jaar ervaring in het geven van kwalitatieve rijlessen in Utrecht en omgeving. Bij ons kun je rekenen op een hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Autorijschool Bryan heeft constant één van de hoogste slagingspercentages tussen rijscholen tot 75 examens in de regio Utrecht! Gemiddeld slagen 85% onze leerlingen direct de eerste keer. Iedere leerling krijgt bij ons een rijopleiding op maat, omdat wij weten dat iedere leerling een andere aanpak nodig heeft. De beste rijopleiding in Utrecht of omgeving volg je dan ook bij Autorijschool Bryan!”

3. Autorijschool Sandor Goes 

Locatie: Woerden Gemiddeld Slagingspercentage: 78% Aantal afgenomen examens: 27 Over Autorijschool Sandor Goes: “Met 18 jaar ervaring ben je bij Autorijschool Sandor Goes aan het goede adres als je in het drukke verkeer vlot & veilig wil leren rijden. Door altijd een ruim bovengemiddeld slagingspercentage slaag je vaak de eerste keer al. Leren autorijden bij Autorijschool Sandor Goes gebeurt op een methodisch opbouwende manier. Je weet welke onderwerpen je gaat doorlopen & je krijgt altijd demonstraties & duidelijke uitleg in woord & beeld. Oefenen waarbij fouten geen fouten, maar leermomenten zijn is de essentie van het leren autorijden. Aangepast aan jouw behoefte krijg je begeleiding.”

4. Frank Sakkers 

Locatie: Loosdrecht

Gemiddeld Slagingspercentage: 77%

Aantal afgenomen examens: 169

Over Frank Sakkers: 

“Onze doelstellingen voor de leerlingen zijn duidelijk. Onze eerste doelstelling is om je te leren de auto volledig onder controle te krijgen. Bij de tweede doelstelling staat het veilig deelnemen aan het verkeer centraal. Als derde doelstelling willen wij zorgen ”misschien wel niet de belangrijkste, maar zonder dit item rijdt niemand lekker” dat je het autorijden leuk vindt. Wanneer je dus op zoek bent naar een autorijschool die je goed, leuk en vooral veilig leert auto rijden dan ben je bij ons aan het juiste adres.”

mockup premium

Tot €950 besparen op je rijbewijs?

Met VideoRijles.nl Premium ben jij voorbereid op het praktijkexamen
en haal jij het maximale uit ELKE rijles.

5. Rijschool Taskan 

Locatie: Utrecht

Gemiddeld Slagingspercentage: 77%

Aantal afgenomen examens: 86

Over Rijschool Taskan: 

“Het behalen van je rijbewijs is niet alleen een mijlpaal in je leven; dat roze pasje geeft je een enorme vrijheid. Daarnaast is het ook een flinke kostenpost. Dat weet ik, dus ik voel me verantwoordelijk om je waar voor je geld te geven. Met een goed gestructureerd lesprogramma én een beetje gezelligheid. Want je moet je op je gemak voelen in de auto en na elke les inzien dat je weer een stap vooruit bent gegaan.

Ik geef lessen op maat: stap voor stap werken we de onderdelen af. Ik laat je niet langer lessen dan noodzakelijk. Heb je juist wat meer tijd nodig? Ook geen probleem. Zo ga je altijd goed voorbereid naar je examen.”

6. Autorijschool Ben Moussa 

Locatie: De Meern

Gemiddeld Slagingspercentage: 77%

Aantal afgenomen examens: 26

Over Autorijschool Ben Moussa: 

“Autorijschool Ben Moussa is een professionele rijschool die er optimaal voor zorgt om zo goed en efficiënt mogelijk je rijbewijs B te halen! Autorijschool Ben Moussa heeft al meer dan dertig jaar ervaring, en momenteel geven wij les in een Volkswagen Golf 7.

Wij streven ernaar dat leerlingen zich op hun gemak voelen tijdens de rijlessen. En zorgen voor rijlessen op maat. Dit doen wij doormiddel van het juiste pakket aan te bieden die per persoon verschilt. Wij bieden lessen aan diverse achtergronden en leeftijden, zowel jong als oud! Onze slagingspercentage is door onze kwalitatieve en vakkundige rijlessen hoog.”

7. Rijschool Begeleiden 

Locatie: Vleuten Gemiddeld Slagingspercentage: 75% Aantal afgenomen examens: 71 Over Rijschool Begeleiden:  “Een rijschool kiezen in Leidsche Rijn? Dat is niet eenvoudig. Hoeveel kosten de lessen? En hoe lang duurt het dan voor ik zal slagen voor mijn rijexamen? Maar nog belangrijker: wie is mijn rijleraar en leert hij mij goed autorijden? Rik en Elcolette van Leiden zijn rij-instructeurs van Rijschool BegeLeiden in Vleuten. Zij geven privé autorijlessen (je hoeft niemand weg te brengen of op te halen) in Leidsche Rijn en directe omgeving.”

8. Autorijschool Is-Met 

Locatie: Maarssen

Gemiddeld Slagingspercentage: 74%

Aantal afgenomen examens: 34

Over Autorijschool Is-Met: 

“Wij zijn een kleine rijschool waar kwaliteit en aandacht voor de individuele leerling voorop staat. Leren autorijden is voor iedereen anders, wij begrijpen dat heel goed en onderscheiden ons door ons lesplan aan te passen aan de individuele behoefte van onze klant. Zodoende werkt u bij ons nooit boven uw niveau en is leren autorijden bij ons geen stress maar heel leuk.”

9. Rijschool Raymond Graanoogst 

Locatie: Nieuwegein Gemiddeld Slagingspercentage: 73% Aantal afgenomen examens: 161 Over Rijschool Raymond Graanoogst: “Rijschool Raymond Graanoogst is een groeiende autorijschool met 5 instructeurs. Alle instructeurs zijn goed in hun vak, meegaand, ervaren en behalen goede slagings percentages. In de hele regio Utrecht helpen we jou graag om je rijbewijs te behalen! “

10. Rijschool Steiginga 

Locatie: Maarssen Gemiddeld Slagingspercentage: 71% Aantal afgenomen examens: 56 Over Rijschool Steiginga:  “Rijschool Steiginga: Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke benadering. Het is belangrijk dat je het naar je zin hebt en dat je jezelf kunt zijn. Wij leveren maatwerk met plezier!”

Wil je sneller het rijbewijs halen? Check de andere video’s van dit Youtube kanaal, onze blogs en volg ons op social media. Tot de volgende blog! 

Sneller slagen

Sneller slagen!

Download gratis dit ebook met 9 praktische tips. Maak niet dezelfde fouten als andere cursisten en haal je rijbewijs veel sneller. Met deze tips wordt je binnen no-time een pro achter het stuur!