Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap in het behalen van je rijbewijs. Het is niet alleen belangrijk om te leren rijden, maar het kiezen van de verkeerde rijschool kan je duur komen te staan…

In dit artikel leggen we alles uit over de beste rijscholen van Almere. Check ook de video hoe je de beste rijschool van jouw regio kan vinden.

Hoe worden de beste rijscholen van Almere gekozen?

Een goede rijschool moet natuurlijk goede resultaten halen. Vandaar dat we de beste rijscholen van Almere natuurlijk op basis van behaalde resultaten hebben gekozen. Dat doen we op basis van slagingspercentage. 

Als we dan praten over slagingspercentages, wat denk je dat het landelijk gemiddelde is van alle cursisten die in één keer en zelfs met een herexamen het praktijkexamen halen? Wat denk je, 80% of 60%? Het ligt zelfs veel lager! Het landelijk gemiddelde is 48,6! Dat is minder dan de helft… Reden genoeg om te zorgen dat je een rijschool uitzoekt die jou hierbij kan helpen.

Met de tool CBR rijschoolzoeker kunnen we precies zien per regio welke slagingspercentages de rijscholen hebben behaald in de afgelopen periode. 

We hebben de volgende instellingen gebruikt om de lijst van de beste rijscholen van Almere samen te stellen:

  • Plaats is Almere +10 kilometer
  • Lesvoertuig is auto;
  • Klik op sorteren, selecteer ‘ Slagingspercentage hoog – laag”, zodat de rijscholen met hoogste slagingspercentages bovenaan staan;
  • Filter op minimaal 25 afgelegde examens in de afgelopen periode (dan weet je dat ze constante kwaliteit kunnen leveren).

Dan krijg je deze lijst van de beste rijscholen!

Beste rijscholen van Almere

1. Delta Rijschool

Locatie: Almere

Gemiddeld slagingspercentage: 88%

Aantal afgenomen examens: 25

Over Delta Rijschool:

Helaas is er geen website bekend en kunnen we daardoor geen verdere informatie geven over Delta Rijschool.

2. Lex van der Steen 

Locatie: Almere

Gemiddeld Slagingspercentage: 79%

Aantal afgenomen examens: 29

Over Lex van der Steen: 

Het is heel moeilijk om een goede autorijschool te vinden, je kunt namelijk vooraf geen prijs en kwaliteit vergelijken.
Toch ben ik ervan overtuigd dat je bij mij de grootste kans maakt om over een tijdje geheel zelfstandig en veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen.

Mijn rijschool bestaat al sinds 1988. Tevens ben ik ben opgegroeid in ‘t Gooi, het examengebied, hierom kan ik je goed voorbereiden op alle uitdagingen die examinatoren op het examen kunnen bedenken. Kies je voor deskundige en persoonlijke begeleiding en stel je hoge eisen aan de kwaliteit, dan ben je bij autorijschool Lex van der Steen aan het goede adres.

3. Autorijschool Paul Peeters

Locatie: Almere

Gemiddeld Slagingspercentage: 77%

Aantal afgenomen examens: 52

Over Autorijschool Paul Peeters: 

Paul Peeters heeft veel ervaring met omgaan met mensen. Door zijn ervaring als leidinggevende bezit hij de juiste eigenschappen om iedere leerling op zijn of haar gemak te stellen, mede daardoor heeft hij de afgelopen jaren al veel verschillende leerlingen gecoacht naar het rijbewijs. Paul is gecertificeerd als RIS-instructeur, rijinstructeur B en OGS+ instructeur. Hecht jij veel waarde aan goede leiding en rust achter het stuur? Dan is Autorijschool Paul Peeters dé rijschool voor jou.

mockup premium

Tot €950 besparen op je rijbewijs?

Met VideoRijles.nl Premium ben jij voorbereid op het praktijkexamen
en haal jij het maximale uit ELKE rijles.

4. Autorijschool ALAN

Locatie: Almere

Gemiddeld Slagingspercentage: 76%

Aantal afgenomen examens: 68

Over Autorijschool ALAN: 

“Bij ons kun je met plezier leren rijden en op een effectieve wijze je rijbewijs halen bij een gediplomeerde en ervaren rijinstructeur. Ben je op zoek naar een betrouwbare rijschool? En wil je goedkoop, snel en veilig je rijbewijs halen? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

5. Autorijschool Top Succes

Locatie: Almere

Gemiddeld Slagingspercentage: 76%

Aantal afgenomen examens: 25

Over Autorijschool Top Succes: 

Ons werk is onze passie, onze grootste drijfveer. Het is de reden dat we elke dag weer doen wat we doen. Ons werk daagt ons met elk nieuw project uit beter te worden en meer te bereiken.

Al jaren zijn we een begrip in Amsterdam, het Gooi en omstreken. Dankzij onze ervaren en professioneel opgeleide rijinstructeurs hebben we al vele mensen de weg op mogen sturen met hun rijbewijs. Bij Verkeersschool Nationaal vinden we dat je overal moet kunnen rijden, daarom houden we rijlessen in verschillende gebieden in Amsterdam, we beperken ons niet tot het examengebied. Dit doen we zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan tijdens je examen. Bij veel afwisseling leer je rijden op: inzicht en regels. Op deze manier voorkomen we dat je in bepaalde gebieden op de automatische piloot gaat en belangrijke aspecten over het hoofd ziet. Je lest altijd met dezelfde rij instructeur wat natuurlijk ook prettig is.”

6. Autorijschool 2010 t.h.o.d.n. LesGo

Locatie: Almere

Gemiddeld Slagingspercentage: 69%

Aantal afgenomen examens: 36

Over Autorijschool 2010 t.h.o.d.n. LesGo: 

Met een combinatie van veel geduld, alertheid, humor en juiste tips probeer ik jou klaar te stomen voor je examen. Ik probeer je goed voor te bereiden op je praktijkexamen, zodat je als je jouw rijbewijs hebt gehaald alle handigheidjes kan toepassen, want dan leer je het pas echt.

7. Rij & Verkeersopleiding Centrum (R.V.C.)

Locatie: Almere

Gemiddeld Slagingspercentage: 67%

Aantal afgenomen examens: 89

Over Rij & Verkeersopleiding Centrum (R.V.C.): 

Rij en Verkeersopleidingen Centrum (R.V.C) is een autorijschool in Almere die de rijopleiding op elk individu afstemt. Rijlessen worden structureel opgebouwd van makkelijk naar moeilijk, ondersteund door instructiekaarten, demonstraties, situatie tekeningen enz.

Nog meer redenen om bij ons te lessen o.a. : vervanging van auto en rijinstructeur in nood, ROOKVRIJE lesauto’s, meer uren in een week en in de avond en/of zaterdag lessen mogelijk.

Bij onze autorijschool bieden wij zeer ervaren rijinstructeurs aan die een eigen visie hebben op autorijden en rijles geven.Ook zijn onze rijinstructeurs opgeleid om de leerlingen met ADHD, ADD, autisme en faalangst te begleiden.

8. Rijschool CSK 

Locatie: Almere

Gemiddeld Slagingspercentage: 67%

Aantal afgenomen examens: 33

Over Rijschool CSK:

Rijschool Erkan biedt sinds 1991 rijopleidingen aan in Purmerend, Zaandam, Amsterdam en omstreken. Onze rijlessen zijn gestructureerd in een persoonlijke en gezellige sfeer, zodat onze leerlingen na het behalen van het rijbewijs zelfstandig de weg op kunnen.

Elke leerling is uniek en wij bieden daarom lespakketten aan die passen bij de leerling zo dat zij het rijbewijs op zijn of haar eigen tempo kunnen behalen. Onze ervaren instructeurs kunnen na enkele rijlessen inschatten hoeveel lessen nodig zijn om het niveau van het praktijkexamen te bereiken.

9. RVL-Almere

Locatie: Almere

Gemiddeld Slagingspercentage: 66%

Aantal afgenomen examens: 35

Over RVL-Almere: 

“RVL staat voor Rijschool van Leeuwaarde. Een kleine maar professionele rijschool die het belangrijk vindt dat leerlingen zelfverzekerd maar met verantwoordelijkheidsgevoel achter het stuur zitten. RVL wil hierdoor een bijdrage leveren aan het verkleinen van het percentage ongelukken door jongeren achter het stuur. Ik vindt het belangrijk er verzorgd uit te zien. Dit geldt voor zowel mezelf als voor m’n mooie, schone en moderne lesauto.

Sinds 2017 heb ik mijn eigen rijschool in Almere, waar ik nog altijd met plezier in bezig ben. Ik ben zeer flexibel in de lesuren en -dagen. Het  werkgebied betreft vooral Almere en ’t Gooi. Ik ben blij met het hoge slagingspercentage en de mooie reviews, tevredenheid van mijn leerlingen is het uiteindelijke doel!

Kortom:
Een rijopleiding bij RVL is veilig, ontspannen en zorgt ervoor dat je met voldoende kennis en zelfvertrouwen achter het stuur zit. Zowel tijdens de lessen, maar vooral na het behalen van je rijbewijs.”

10. Rijschool036

Locatie: Almere

Gemiddeld Slagingspercentage: 64%

Aantal afgenomen examens: 107

Over : 

Rijschool 036 is een rijschool waarbij PASSIE en GEDREVENHEID naar voren komt. Bij ons staat de leerling centraal. De kracht van Rijschool 036 zit vooral in de goede en sfeervolle begeleiding en we hebben aandacht en geduld voor onze leerlingen. De lessen worden op maat gemaakt en waar nodig bijgesteld.

Rijschool036 is het adres voor het volgen van een geslaagde rijopleiding. Wij staan garant, dat je op een veilige en verantwoorde manier je rijbewijs haalt. Alles wat nodig is voor een veilige toekomst op de weg.”

Wil je sneller het rijbewijs halen? Check de andere video’s van dit Youtube kanaal, onze blogs en volg ons op social media. Tot de volgende blog! 

Sneller slagen

Sneller slagen!

Download gratis dit ebook met 9 praktische tips. Maak niet dezelfde fouten als andere cursisten en haal je rijbewijs veel sneller. Met deze tips wordt je binnen no-time een pro achter het stuur!