Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap in het behalen van je rijbewijs. Het is niet alleen belangrijk om te leren rijden, maar het kiezen van de verkeerde rijschool kan je duur komen te staan…

In dit artikel leggen we alles uit over de beste rijscholen van Tilburg. Check ook de video hoe je de beste rijschool van jouw regio kan vinden.

Hoe worden de beste rijscholen van Tilburg gekozen?

Een goede rijschool moet natuurlijk goede resultaten halen. Vandaar dat we de beste rijscholen van Tilburg natuurlijk op basis van behaalde resultaten hebben gekozen. Dat doen we op basis van slagingspercentage. 

Als we dan praten over slagingspercentages, wat denk je dat het landelijk gemiddelde is van alle cursisten die in één keer en zelfs met een herexamen het praktijkexamen halen? Wat denk je, 80% of 60%? Het ligt zelfs veel lager! Het landelijk gemiddelde is 48,6! Dat is minder dan de helft… Reden genoeg om te zorgen dat je een rijschool uitzoekt die jou hierbij kan helpen.

Met de tool CBR rijschoolzoeker kunnen we precies zien per regio welke slagingspercentages de rijscholen hebben behaald in de afgelopen periode. 

We hebben de volgende instellingen gebruikt om de lijst van de beste rijscholen van Tilburg samen te stellen:

  • Plaats is Tilburg +10 kilometer
  • Lesvoertuig is auto;
  • Klik op sorteren, selecteer ‘ Slagingspercentage hoog – laag”, zodat de rijscholen met hoogste slagingspercentages bovenaan staan;
  • Filter op minimaal 25 afgelegde examens in de afgelopen periode (dan weet je dat ze constante kwaliteit kunnen leveren).

Dan krijg je deze lijst van de beste rijscholen!

Beste rijschool Tilburg, beste rijscholen tilburg, beste rijscholen van tilburg

1. Autorijschool van Riel

Locatie: Goirle Gemiddeld slagingspercentage: 89% Aantal afgenomen examens: 38 Over Autorijschool van Riel: “De autorijschool in Goirle, Riel, Tilburg, Tilburg Reeshof en omstreken met persoonlijke begeleiding. Met een opleidingsplan op maat rijd jij je toekomst tegemoet. Jij en je ouders kunnen je vorderingen online volgen zodat duidelijk is hoe je lessen gaan. “

2. Praktijk voor Verkeerseducatie 

Locatie: Tilburg

Gemiddeld Slagingspercentage: 89%

Aantal afgenomen examens: 27

Over Praktijk voor Verkeerseducatie: 

“D E W I is doorontwikkeld van een traditionele rijschool(est. 1986)naar een toonaangevende Praktijk voor Verkeerseducatie. Vanuit gedeeld partnerschap en een breed gedragen spectrum aan verankerde disciplines in onderwijs- en gedragsdeskundigheid, wordt gezamenlijk meer dan 50 jaar kennis en ervaring vertegenwoordigd.

Terugkijkend op de weg die is afgelegd, bleef het verlangen groeien een eigen weg in te slaan en ook met het thema ‘Educational Needs’ in rijonderwijs aan de slag te gaan. Diensten voor Remedial Teaching en Counseling zijn toegevoegd, om als kansrijke instrumenten in de leegte van de rijschoolbranche te voorzien en extra aandacht te geven aan leerlingen die dit nodig hebben.

3. Autorijschool Mijn Droom 

Locatie: Tilburg

Gemiddeld Slagingspercentage: 85%

Aantal afgenomen examens: 39

Over Autorijschool Mijn Droom: 

“Mijn doel is elke leerling op een veilige manier naar het rijbewijs te leiden. Dat doen we met het hele Mijn Droom team. Wij staan voor eerlijkheid, flexibiliteit en de hoogste kwaliteit. En we vergeten ook de gezelligheid niet.

4. Autorijschool Diepstraten

Locatie: Gilze

Gemiddeld Slagingspercentage: 80%

Aantal afgenomen examens: 30

Over Autorijschool Diepstraten: 

“Sinds 2004 zijn wij actief als autorijschool en hebben we reeds verschillende mensen mogen feliciteren met het behalen van hun felbegeerde rijbewijs. Het slagingspercentage ligt boven het landelijk gemiddelde en hier zijn wij zeer trots op.

mockup premium

Tot €950 besparen op je rijbewijs?

Met VideoRijles.nl Premium ben jij voorbereid op het praktijkexamen
en haal jij het maximale uit ELKE rijles.

5. Lesther

Locatie: Tilburg

Gemiddeld Slagingspercentage: 79%

Aantal afgenomen examens: 56

Over Lesther: 

Wil je binnenkort graag je rijbewijs halen in omgeving Tilburg, maar weet je nog niet precies welke rijopleiding het beste bij je past? Of wil je kennismaken met autorijschool Lesther? Maak dan gebruik van een proefles! Tijdens deze autorijles leer je mij, de auto en mijn werkwijze beter kennen en krijg je direct inzicht in je rijvaardigheden.

6. Verkeersschool Schellekens

Locatie: Schijndel

Gemiddeld Slagingspercentage: 76%

Aantal afgenomen examens: 37

Over Verkeersschool Schellekens: 

“Een autorijschool in Schijndel, waar je volgens de R.I.S.-methode autorijles krijgt. De rijschool die jou op een leuke en positieve manier coacht/begeleidt! Een geduldige, rustige instructeur die zorgt voor een ontspannen sfeer in de auto, dus jij op een goede en veilige manier vol zelfvertrouwen je rijbewijs behaalt.

7. Auto-Motorrijschool J.M. Janssen

Locatie: Tilburg

Gemiddeld Slagingspercentage: 76%

Aantal afgenomen examens: 29

Over Auto-Motorrijschool J.M. Janssen: 

Rijschool J.M. Janssen: al meer dan 35 jaar een begrip in regio Tilburg voor betaalbare kwaliteit.

8. Les bij Bas

Locatie: Tilburg

Gemiddeld Slagingspercentage: 75%

Aantal afgenomen examens: 32

Over Les bij Bas: 

Les bij Bas biedt alle ingrediënten om goed voorbereid en met veel zelfvertrouwen jouw rij-examen tegemoet te gaan!

9. ThijsRijbewijs 

Locatie: Goirle

Gemiddeld Slagingspercentage: 73%

Aantal afgenomen examens: 52

Over ThijsRijbewijs:

ThijsRijbewijs is een gemotiveerde rijschool die staat voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Voor rijles in Goirle, Hilvarenbeek, Tilburg en omstreken. Wij vinden het belangrijk dat je een fijne rijles hebt, waarbij je volledig jezelf kan zijn zodat je je kan ontwikkelen tot een ervaren bestuurder, die zelfverzekerd zijn rijbewijs kan halen. Stap voor stap word je opgeleid en zowel de lessen als de lestijden zijn volledig afgestemd op jouw mogelijkheden.

10. Autorijschool Van De Sanden

Locatie: Berkel-Enschot

Gemiddeld Slagingspercentage: 73%

Aantal afgenomen examens: 40

Over Autorijschool Van De Sanden: 

Autorijschool Van de Sanden is een kleine autorijschool.Door onze persoonlijke aanpak willen wij ervoor zorgen dat iedere leerling de rijopleiding krijgt die bij hem of haar past. Wij vinden een open en ontspannen sfeer tijdens de rijles ook belangrijk en daar doen we ons best voor.

Wil je sneller het rijbewijs halen? Check de andere video’s van dit Youtube kanaal, onze blogs en volg ons op social media. Tot de volgende blog! 

Sneller slagen

Sneller slagen!

Download gratis dit ebook met 9 praktische tips. Maak niet dezelfde fouten als andere cursisten en haal je rijbewijs veel sneller. Met deze tips wordt je binnen no-time een pro achter het stuur!