Het BNOR examen is een speciaal examen bedoeld voor kandidaten die moeite hebben met het behalen van hun rijbewijs. Deze blog bevat alles wat je moet weten over dit speciale examen.

Het lijkt misschien een ontmoedigend vooruitzicht om vier keer achter elkaar te falen bij het rijexamen. Maar, maak je geen zorgen, er is een oplossing: het BNOR examen. Dit examen, ook wel bekend als het staatsexamen, is een alternatief voor mensen die moeite hebben om te slagen voor het traditionele rijexamen.

Wat is BNOR Examen?

BNOR staat voor Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid. Als je binnen vijf jaar vier keer bent gezakt voor het CBR rijexamen, kom je in aanmerking voor een BNOR examen.

Hoe werkt het BNOR Examen?

Het BNOR examen is niet makkelijker dan het reguliere CBR rijexamen. De eisen die aan je rijvaardigheid worden gesteld, zijn wettelijk vastgelegd en zijn dezelfde als bij het CBR. Het grote verschil is echter de aanpak van het examen.

Duur van het BNOR Examen

Een BNOR examen duurt in totaal 70 minuten. Daarvan is ongeveer 35 minuten bestemd voor de examenrit. De rest van de tijd is gereserveerd voor persoonlijke begeleiding en eventuele pauzes om tot rust te komen.

Omgaan met Zenuwen

BNOR is bijzonder attent voor kandidaten die last hebben van zenuwen. De examinator doet er alles aan om je op je gemak te stellen tijdens de rit. Zo kan het voertuig even aan de kant van de weg gezet worden om de zenuwen onder controle te krijgen.

Voorbereiden op het BNOR Examen

Naast een geldig identiteitsbewijs, moet je ook een ingevuld zelfreflectie-formulier meenemen naar het BNOR examen. Dit formulier, dat je van tevoren bij je rij-instructeur kunt krijgen, gaat over je eigen visie op je rijvaardigheid.

mockup premium

Tot €950 besparen op je rijbewijs?

Met VideoRijles.nl Premium ben jij voorbereid op het praktijkexamen
en haal jij het maximale uit ELKE rijles.

Kosten van het BNOR Examen

Het BNOR examen kost iets meer dan het reguliere CBR rijexamen. Het CBR rekent een toeslag voor het BNOR rijexamen, wat neerkomt op zo’n 27,75 euro extra.

Wachttijd voor het BNOR Examen

Houd er rekening mee dat de wachttijden voor een BNOR examen over het algemeen langer zijn dan voor een regulier CBR rijexamen.

Terugval na het BNOR Examen

Als je na het BNOR examen nog steeds niet slaagt, blijf je het BNOR examen afleggen tot je uiteindelijk wel slaagt. Er is geen wettelijke limiet op het aantal keren dat je het BNOR examen kunt doen.

Conclusie

Het BNOR examen is een uitstekende optie voor kandidaten die moeite hebben met het behalen van hun rijbewijs. Hoewel het niet makkelijker is dan het reguliere CBR rijexamen, biedt het meer tijd en persoonlijke begeleiding, wat veel mensen helpt om uiteindelijk toch te slagen. Dus, als je worstelt met je rijexamen, overweeg dan het BNOR examen als je volgende stap.

Wil je sneller het rijbewijs halen? Check de andere video’s van dit Youtube kanaal, onze blogs en volg ons op social media. Tot de volgende blog! 

Sneller slagen

Sneller slagen!

Download gratis dit ebook met 9 praktische tips. Maak niet dezelfde fouten als andere cursisten en haal je rijbewijs veel sneller. Met deze tips wordt je binnen no-time een pro achter het stuur!