Ik ben Vincent van VideoRijles.nl en welkom bij deze blog. In de blog & video gaan we het hebben over de kosten van een rijles, maar ook de fouten die veel nieuwe cursisten maken.  

Rijleskosten

 

De gemiddelde kosten van een rijles hangen van verschillende factoren af. Betaal je per individuele rijles of koop je een rijlespakket van 30 lessen? Als je gelijk 30 rijlessen koopt, betaal je minder dan wanneer je per rijles betaald. Doe je een spoedcursus, dan gelden er andere prijzen, omdat je veel uren achter elkaar maakt.  

Ook het type auto waar je in rijdt heeft invloed op de rijlesprijs. Je begrijpt natuurlijk dat je minder betaalt voor een rijles in een Fiat Panda dan in een Mercedes. Ook de locatie maakt uit. In grote steden betaal je ook meer dan in kleinere dorpjes, omdat de kosten van de locatie meespelen.  

Alles bij elkaar berekend is de gemiddelde prijs voor een rijles ongeveer 41 euro per uur rijles. En ik zeg er direct bij: per uur rijles, want dit is 1 van de valkuilen waar veel cursisten in vallen, maar daar gaan we zo direct op in. 

Er wordt goed bijgehouden hoeveel rijlessen er gemiddeld nodig zijn, dus we kunnen precies berekenen hoeveel je totaal aan rijlessen kwijt zal zijn. Het gemiddelde aantal rijlessen is ongeveer 40. 40 rijlessen keer 41 euro = 1641 euro. 

Valkuilen

Veel rijscholen adverteren met extreem lage kosten voor een rijles, maar zetten in de kleine lettertjes dat het geen vol uur is, maar 45 minuten. Soms zelfs 30 minuten. Dus dan denk je natuurlijk dat je een prima prijs betaald, maar dat is dan helemaal niet zo. Dan kan je per rijles zelfs heel veel duurder uit zijn. Let hier dus op! 

Stel je hebt een rijlessenpakket van 40 rijlessen gekocht, maar je hebt er maar 30 nodig. Krijg je dan het restbedrag terug? Meestal niet, tenzij het expliciet wordt vermeld. Bespreek eerst met de examinator hoeveel rijlessen je ongeveer nodig gaat hebben voordat je een rijlespakket koopt of check de Rijles Calculator. 

Wil je weten hoe jij de beste rijschool van jouw regio vindt en wil jij de 33 beste tips voor het praktijkexamen? Of wil je mijn gratis ebook ‘Sneller slagen – 9 tips om direct te besparen op het rijbewijs’. Abonneer op ons YouTube-kanaal en graag tot de volgende blog & video! 

mockup premium

Tot €950 besparen op je rijbewijs?

Met VideoRijles.nl Premium ben jij voorbereid op het praktijkexamen
en haal jij het maximale uit ELKE rijles.