Een goede rijschool is natuurlijk erg belangrijk om snel het rijbewijs te halen en rijvaardig te worden. Hoe kan je de beste rijschool vinden in bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag of Utrecht? In die regio’s zijn ontzettend veel rijscholen die allemaal veel beloftes geven over slagingspercentages.

Als we dan praten over slagingspercentages, wat denk je dat het landelijk gemiddelde is van alle cursisten die in één keer en zelfs met een herexamen het praktijkexamen halen? Wat denk je, 80% of 60%? Het ligt zelfs veel lager! Het landelijk gemiddelde is 48,6! Dat is minder dan de helft… Reden genoeg om te zorgen dat je een rijschool uitzoekt die jou hierbij kan helpen.

Lees de blog hieronder verder of kijk de video.

De rijschoolzoeker van CBR

Gelukkig heb ik een handige tool voor je! Op deze website van het CBR kan je per plaats en regio alle rijscholen inzien en welke slagingspercentages zijn behaald. Gebruik de tool als volgt om de beste resultaten eruit te halen:

 • Voer de examenplaats in (Amsterdam, Den Haag, Utrecht, waar jij wilt gaan lessen);
 • Klik op het voortuig waarmee je wilt gaan lessen;
 • Klik op sorteren, selecteer ‘ Aantal examens veel – weinig”, zodat de rijscholen met meeste afgelegde examens bovenaan staan;
 • Filter op het slagingspercentage. Ik raad aan om te selecteren op ‘ 60% – 100%”.

Vervolgens zie je een lijst met alle rijscholen uit de buurt die aan de selectie voldoen. Klik op een rijschool om meer informatie te kunnen zien, zoals ‘Aantal eerste examens met slagingspercentage’ en contact gegevens.

Voor welke rijschool zou je eerder kiezen:

Rijschool A heeft een slagingspercentage van 100%, maar heeft 1 eerste examen gehad afgelopen kwartaal. Rijschool B heeft een slagingspercentage van 85%, maar heeft 100 eerste examens gehad.

Voor welke rijschool zou jij kiezen, Rijschool A of Rijschool B? Persoonlijk zou ik eerder kiezen voor Rijschool B. Rijschool B heeft veel meer examens gehad in de afgelopen tijd, terwijl het slagingspercentage hoog blijft. Bij Rijschool A is het goed mogelijk dat de enige cursist in één keer het rijbewijs heeft gehaald, terwijl de vorige 25 cursisten allemaal het examen niet de eerste keer hebben gehaald. Denk dus goed na bij deze handige tool van CBR.

rijles calculator hoeveel rijlessen gemiddeld nodig

Rijles Calculator

Wil je binnen no-time de meest eerlijke indicatie krijgen voor het aantal rijlessen dat je gemiddeld nodig zult hebben om te slagen voor je rijbewijs?

De beste rijscholen van Nederland

Hieronder heb ik de beste rijscholen al voor je opgezocht aan de hand van de eerder genoemde criteria. Plus, ik heb gesorteerd op rijscholen met meer dan 50 afgelegde examens in de voorgaande periode.

Ook heb ik de kleinste afstand geselecteerd, in dit geval 5 kilometer. Vandaar dat niet alle rijscholen in de stad gevestigd zijn, maar soms net daarbuiten.Dat hoort niet uit te maken, aangezien je eigenlijk altijd wordt opgehaald en thuis gebracht.

Natuurlijk kan ik niet elke stad noemen, maar ik heb veel van de grote steden al voor je opgezocht. 

mockup premium

Tot €950 besparen op je rijbewijs?

Met VideoRijles.nl Premium ben jij voorbereid op het praktijkexamen
en haal jij het maximale uit ELKE rijles.

De beste rijscholen van Amsterdam

De 3 beste rijscholen van Amsterdam zijn:
 1. R.F.R. Düster
 2. Verkeersschool Saïdi
 3. Rijschool Company

 

beste rijschool amsterdam

De beste rijscholen van Rotterdam

De 3 beste rijscholen van Rotterdam zijn:
 1. MOEN’S VERKEERSSCHOOL
 2. Autorijschool Kerklaan
 3. Autorijschool Euro Drive
beste rijschool rotterdam

De beste rijscholen van Den Haag

De 3 beste rijscholen van Den Haag zijn:
 1. 4-Sure
 2. Rijschool Op weg
 3. All-4-U V.O.F.
beste rijschool den haag

De beste rijscholen van Utrecht

De 3 beste rijscholen van Utrecht zijn:
 1. Autorijschool Bryan
 2. Rijschool Taskan
 3. Frank Sakkers
beste rijschool utrecht

De beste rijscholen van Groningen

De 3 beste rijscholen van Groningen zijn:
 1. Autorijschool J.K. Bosman
 2. Frank Roelfsema t.h.o.d.n. De Rijbewijscoach
 3. Sportel Rijopleidingen
beste rijschool groningen

De beste rijscholen van Almere

De 3 beste rijscholen van Almere zijn:
 1. Rijschool Apollo 95
 2. Autorijschool Paul Peeters
 3. Autorijschool Rijzicht
beste rijschool almere

Ga jij ook binnenkort beginnen met het halen van het autorijbewijs? Check ‘De ultieme Rijlesgids voor beginners‘ of onze blog ’12 Stappenplan voor het halen van je rijbewijs’.

Sneller slagen

Sneller slagen!

Download gratis dit ebook met 9 praktische tips. Maak niet dezelfde fouten als andere cursisten en haal je rijbewijs veel sneller. Met deze tips wordt je binnen no-time een pro achter het stuur!