A B K R T

Kosten rijbewijs

Kosten rijbewijs – Wat zijn alle kosten van het autorijbewijs?

Het rijbewijs kost een flink bedrag, maar hoeveel? VideoRijles.nl heeft het voor je op een rijtje gezet.

Hou je hart vast, want het gemiddelde bedrag dat wordt uitgegeven aan een rijbewijs is erg pittig. De kosten van een autorijbewijs lag in 2017 boven de €2.300!!! Sommige kosten zijn te verwachten, zoals die van rijlessen, maar het is makkelijk om te vergeten dat het aanvragen van je rijbewijs bij de gemeente ook geld kost. Net als de foto die op het rijbewijs komt te staan.

We hebben de kosten op een rijtje gezet, uitgaande van de gemiddelde kosten.

  • € 1.589,30 – Rijleskosten. Gemiddeld zijn 38,38 lesuren nodig x de gemiddelde rijlesprijs van €41,41.
  • €75,60 – Theorie-examen. Gemiddeld zijn er 2,4 pogingen nodig om het theorie-examen te halen. De kosten van één poging theorie-examen zijn €31,50.
  • €500,00 – Praktijkexamen. Je hebt gemiddeld 2 praktijkexamens nodig om te slagen. Kosten van het praktijkexamen is €102,00, maar daarbij worden de kosten van de rijschool opgeteld, plus de rijles die vooraf gaat aan het examen.
  • €80,00 – Tussentijdse toets. Van alle cursisten doet maar 40% een tussentijdse toets. De toets kost €102 en hierbij komen wederom de kosten van de rijschool en de rijles voorafgaand aan de tussentijdse toets.
  • €34,80 – Gezondheidsverklaring CBR.
  • €10,00 – Pasfoto voor rijbewijs.
  • €38,90 – Rijbewijs aanvragen bij de gemeente. De prijs is gebaseerd op een gemiddelde van de gemeentes.

Alles bij elkaar opgeteld is het bedrag €2.327,00. Een enorm bedrag dat natuurlijk lager kan. De grootste kostenpost in het rijtje is het bedrag aan rijlessen. Als jij een voordeliger pakket aanschaft of minder lessen nodig hebt, dan scheelt het honderden euro’s.

(De hoge kosten aan rijlessen is één van de redenen dat VideoRijles.nl is gestart. We geloven dat onze videopakketten je kan helpen om honderden euro’s te besparen op rijlessen.)