A B K R T

Tips en tricks

Tips en tricks voor rijlessen en examens

Als je dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk klaar om met rijlessen te beginnen en kan je alle hulp goed gebruiken. Welke tips en tricks kunnen jou helpen om je rijbewijs te halen?

  • Eet een banaan vlak voor het examen. De tip wordt al eerder genoemd in dit artikel, maar het is echt een goede tip! Door het eten van de banaan wordt je rustig en kunnen je spieren ontspannen. Zo zit jij ontspannen en geconcentreerd achter het stuur. Natuurlijk moet je in de ochtend ook goed ontbijten, maar dat is vanzelfsprekend.
  • Kijkgedrag! Hier zakken heel veel cursisten op. Neem de tijd om goed om je heen en in de spiegels te kijken.
  • Wees zelfverzekerd op de weg. Dit kan je tonen door de goed de plaats op de weg te claimen, in te halen waar nodig en je aan de snelheid te houden. Dus niet te langzaam rijden!
  • Slaap voldoende de nacht voor het examen. Zorg dat je minimaal 8 uur slaapt. Na een goede nachtrust ben je goed uitgerust en klaar voor het examen.
  • Plan het praktijkexamen in om 10:00 in de ochtend. Twee grote voordelen van dit tijdstip: het is na de spits en je hoeft niet de hele dag te stressen. Ben je geen ochtendmens en heb je moeite om ’s ochtend uit bed te komen? Dan kan je het examen beter rond 14:00 uur inplannen.
  • Natuurlijk raad ik aan om het Videopakket Praktijk aan te schaffen. Dit videopakket heeft alles wat je nodig hebt om het autopraktijk-examen te halen. Ook biedt het veel voorbereiding op het examen, zoals wat je precies kan verwachten. Eén van de video’s behandeld dat je niet kan zakken als je één ding god blijft doen. Ben je benieuwd wat dat is? Schaf het Videopakket Pakket aan je weet alles voor je praktijk-examen.